Langosze

Langosze
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.17
6
Średnia 4.17 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże suszone  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Langosze
  1. 1. Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy na puree.
    Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy na puree.
  2. 2. Roztapiamy masło w ciepłym mleku i studzimy.
  3. 3. Mąkę mieszamy z drożdżami. Dodajemy ziemniaki, mleko z masłem, olej, dwie łyżeczki soli i cukier. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.
  4. 4. Posiekaną cebulę zrumieniamy, dodajemy poszatkowaną paprykę, przyprawiamy i dusimy na małym ogniu. Po 10 minutach dodajemy pomidory pokrojone w kostkę i dusimy jeszcze przez 15 minut. Zalewamy winem, doprawiamy solą i pieprzem. Zagotowujemy.
  5. 5. Z masy ziemniaczanej formujemy placki i smażymy je w głębokim oleju z obu stron.
  6. 6. Placki podajemy z wcześniej przygotowanymi warzywami posypane startym serem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.926