Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.64
14
Średnia 3.64 / 5 (14 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Racuchy drożdżowe
  1. 1. Drożdże mieszamy z połową ciepłego mleka, łyżeczką mąki i cukru. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosły.
    Drożdże mieszamy z połową ciepłego mleka, łyżeczką mąki i cukru. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosły.
  2. 2. Za pomocą miksera ubijamy całe jaja z cukrem na gęsta pianę.
  3. 3. Wyrośnięte drożdże mieszamy z pozostałą mąką, stopionym masłem i ubitymi jajami. Ciasto wyrabiamy za pomocą łyżki, do ukazania się pęcherzyków.
  4. 4. Gotową masę nakładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy do uzyskania złotego koloru.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
wh0cd120056 link
wh0cd109027 tadalafil sildenafil synthroid
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.212