Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.64
14
Średnia 3.64 / 5 (14 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Racuchy drożdżowe
  1. 1. Drożdże mieszamy z połową ciepłego mleka, łyżeczką mąki i cukru. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosły.
    Drożdże mieszamy z połową ciepłego mleka, łyżeczką mąki i cukru. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosły.
  2. 2. Za pomocą miksera ubijamy całe jaja z cukrem na gęsta pianę.
  3. 3. Wyrośnięte drożdże mieszamy z pozostałą mąką, stopionym masłem i ubitymi jajami. Ciasto wyrabiamy za pomocą łyżki, do ukazania się pęcherzyków.
  4. 4. Gotową masę nakładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy do uzyskania złotego koloru.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.458