Makaron z sosem z cukinii

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Makaron wstążki  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Mascarpone  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron z sosem z cukinii
  1. 1. Makaron gotujemy al dente, we wrzącej, osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy.
  2. 2. Siekamy cebulę i zarumieniamy na maśle. Dodajemy do niej cukinię pokrojoną na długie paski, dymkę pokrojoną w talarki i wyciśnięty czosnek.
  3. 3. Całość smażymy przez 3 minuty, po czym zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy ser mascarpone i 50g parmezanu. Na koniec dusimy przez kilka minut.
  4. 4. Sos doprawiamy octem, solą i pieprzem i polewamy nim uprzednio ugotowany makaron. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.662