Agrestowy deser na zimno

Agrestowy deser na zimno
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.2
5
Średnia 3.2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Agrest  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Agrestowy deser na zimno
  1. 1. Oczyszczony agrest gotujemy razem z wanilią na małym ogniu pod przykrywką, przez 10 minut.
    Oczyszczony agrest gotujemy razem z wanilią na małym ogniu pod przykrywką, przez 10 minut.
  2. 2. Po upływie tego czasu przecieramy całość przez sito, po czym dodajemy śmietanę i miód.
  3. 3. Mus łączymy z rozpuszczoną w niepełnej szklance ciepłej wody żelatyną.
  4. 4. Całość wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
  5. 5. Z białek ubijamy sztywną pianę, a następnie mieszamy ją z galaretką, zanim całkowicie stężeje.
  6. 6. Schłodzony deser podajemy w pucharkach.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.21