Pierogi z wątróbką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z wątróbką
  1. 1. Ugotowane w mundurkach ziemniaki obieramy, mieszamy z mąką ziemniaczaną i mielimy w maszynce do mięsa.
  2. 2. Jedną cebulę drobno kroimy. Smażymy ją na rozgrzanej patelni, aż się zrumieni.
  3. 3. Zrumienioną cebulę dodajemy do masy ziemniaczanej razem z jajkiem. Dosypujemy niewielką ilość mąki pszennej.
  4. 4. Mieszamy wszystko, wyrabiamy na jednolitą masę i odstawiamy.
  5. 5. Dwie obrane i posiekane cebule szklimy na patelni.
  6. 6. Dodajemy do nich pokrojoną w drobne cząstki wątróbkę. Mieszamy i smażymy na dużym ogniu około 5 minut.
  7. 7. Odstawiamy do ostygnięcia.
  8. 8. Do wątróbki dodajemy starte jabłko i ponownie smażymy przez około 5 minut.
  9. 9. Dodajmy resztę mąki, miód, przyprawy i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy.
  10. 10. Nakładamy farsz na ciasto i lepimy pierogi.
  11. 11. Gotujemy pierogi w wywarze jarzynowy przez 3 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię wywaru.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe wieprzowina ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.815