Pierogi z wątróbką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z wątróbką
  1. 1. Ugotowane w mundurkach ziemniaki obieramy, mieszamy z mąką ziemniaczaną i mielimy w maszynce do mięsa.
  2. 2. Jedną cebulę drobno kroimy. Smażymy ją na rozgrzanej patelni, aż się zrumieni.
  3. 3. Zrumienioną cebulę dodajemy do masy ziemniaczanej razem z jajkiem. Dosypujemy niewielką ilość mąki pszennej.
  4. 4. Mieszamy wszystko, wyrabiamy na jednolitą masę i odstawiamy.
  5. 5. Dwie obrane i posiekane cebule szklimy na patelni.
  6. 6. Dodajemy do nich pokrojoną w drobne cząstki wątróbkę. Mieszamy i smażymy na dużym ogniu około 5 minut.
  7. 7. Odstawiamy do ostygnięcia.
  8. 8. Do wątróbki dodajemy starte jabłko i ponownie smażymy przez około 5 minut.
  9. 9. Dodajmy resztę mąki, miód, przyprawy i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy.
  10. 10. Nakładamy farsz na ciasto i lepimy pierogi.
  11. 11. Gotujemy pierogi w wywarze jarzynowy przez 3 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię wywaru.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe wieprzowina ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.682