Deser ze zsiadłego mleka z konfiturą

Deser ze zsiadłego mleka z konfiturą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Konfitura z wiśni  g  x   kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko zsiadłe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Deser ze zsiadłego mleka z konfiturą
  1. 1. Do wysokiego naczynia wlewamy zsiadłe mleko, śmietanę, miód oraz wsypujemy cukier waniliowy.
    Do wysokiego naczynia wlewamy zsiadłe mleko, śmietanę, miód oraz wsypujemy cukier waniliowy.
  2. 2. Całość miksujemy do momentu otrzymania jednolitej konsystencji.
  3. 3. Następnie rozpuszczamy żelatynę w niepełnej szklance ciepłej wody. Otrzymany roztwór delikatnie wlewamy do naczynia z resztą składników i starannie mieszamy.
  4. 4. Tak przygotowany deser umieszczamy w salaterkach i wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka całkowicie stężeje dekorujemy ją konfiturami i listkiem mięty.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.999