Deser ze zsiadłego mleka z konfiturą

Deser ze zsiadłego mleka z konfiturą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Konfitura z wiśni  g  x   kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko zsiadłe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Deser ze zsiadłego mleka z konfiturą
  1. 1. Do wysokiego naczynia wlewamy zsiadłe mleko, śmietanę, miód oraz wsypujemy cukier waniliowy.
    Do wysokiego naczynia wlewamy zsiadłe mleko, śmietanę, miód oraz wsypujemy cukier waniliowy.
  2. 2. Całość miksujemy do momentu otrzymania jednolitej konsystencji.
  3. 3. Następnie rozpuszczamy żelatynę w niepełnej szklance ciepłej wody. Otrzymany roztwór delikatnie wlewamy do naczynia z resztą składników i starannie mieszamy.
  4. 4. Tak przygotowany deser umieszczamy w salaterkach i wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka całkowicie stężeje dekorujemy ją konfiturami i listkiem mięty.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.758