Wołowina w sosie sojowym

Wołowina w sosie sojowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.75
4
Średnia 2.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Makaron  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Kapusta pekińska  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Łój  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina w sosie sojowym
  1. 1. Mięso kroimy na cienkie płaty.
    Mięso kroimy na cienkie płaty.
  2. 2. Gotujemy makaron we wrzącej, lekko osolonej wodzie.
  3. 3. Mocno rozgrzaną patelnię smarujemy łojem.
  4. 4. Wkładamy na nią mięso i lekko obsmażamy, aby straciło czerwony kolor.
  5. 5. Pieczarki oczyszczamy, płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
  6. 6. Do mięsa dodajemy makaron, żółtka, poszatkowaną kapustę i pory oraz pieczarki.
  7. 7. Wszystko razem dusimy przez 3 minuty. Jarzyny powinny być chrupkie.
  8. 8. Doprawiamy solą i pieprzem.
  9. 9. Do gotowej potrawy podajemy w sosjerce sos sojowy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.453