Spaghetti z sosem pomidorowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron spaghetti  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal = 0 kcal
Czarne oliwki bez pestek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Spaghetti z sosem pomidorowym
  1. 1. W osolonej wodzie gotujemy makaron i odcedzamy.
  2. 2. Pomidory razem z zalewą przelewamy do garnka.
  3. 3. Do pomidorów dodajemy wyciśnięty czosnek, tymianek i paprykę chili w proszku. Dusimy na średnim ogniu.
  4. 4. Po 10 minutach do sosu dodajemy śmietanę, cukier, koncentrat pomidorowy i 2 łyżki startego parmezanu.
  5. 5. Sos mieszamy i gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem i kwaśną śmietaną.
  6. 6. Przed podaniem makaron polewamy sosem pomidorowym, posypujemy tartym parmezanem i dekorujemy talarkami z oliwek.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.75