Kotlety mołodecznieńskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Nerki wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Mózg wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sos rumiany  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety mołodecznieńskie
  1. 1. Nerki oczyszczamy z tłuszczu i błon, zalewamy zimną wodą. Gotujemy do wrzenia.
  2. 2. Ugotowane nerki wyjmujemy z wody, płuczemy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy ponownie.
  3. 3. Mózg namaczamy w wodzie przez 30-40 minut.
  4. 4. Zdejmujemy z mózgu błonę.
  5. 5. Przekładamy mózg do świeżej, zimnej wody. Dodajemy ocet, listek laurowy, sól i pieprz. Gotujemy.
  6. 6. Umytą wieprzowinę mielimy w maszynce razem z mózgiem i nerkami.
  7. 7. Cebulę obieramy, płuczemy i kroimy.
  8. 8. Ziemniak obieramy, dokładnie myjemy i trzemy na tarce.
  9. 9. Do zmielonego mięsa dodajemy cebulę i starty ziemniak. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
  10. 10. Formujemy kotlety i smażymy na patelni.
  11. 11. Kotlety mołodecznieńskie możemy podawać z sosem rumianym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.773