Kotlety mołodecznieńskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Nerki wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Mózg wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sos rumiany  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety mołodecznieńskie
  1. 1. Nerki oczyszczamy z tłuszczu i błon, zalewamy zimną wodą. Gotujemy do wrzenia.
  2. 2. Ugotowane nerki wyjmujemy z wody, płuczemy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy ponownie.
  3. 3. Mózg namaczamy w wodzie przez 30-40 minut.
  4. 4. Zdejmujemy z mózgu błonę.
  5. 5. Przekładamy mózg do świeżej, zimnej wody. Dodajemy ocet, listek laurowy, sól i pieprz. Gotujemy.
  6. 6. Umytą wieprzowinę mielimy w maszynce razem z mózgiem i nerkami.
  7. 7. Cebulę obieramy, płuczemy i kroimy.
  8. 8. Ziemniak obieramy, dokładnie myjemy i trzemy na tarce.
  9. 9. Do zmielonego mięsa dodajemy cebulę i starty ziemniak. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
  10. 10. Formujemy kotlety i smażymy na patelni.
  11. 11. Kotlety mołodecznieńskie możemy podawać z sosem rumianym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Omijać z daleka. Sprzedają stare ciasta. Już kilka razy nabralismy się.
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.808