Pierogi z farszem z indyka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z indyka  g  x  kcal = 0 kcal
Sos śliwkowy  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sos słodko-kwaśny  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Ciasto francuskie mrożone  g  x   kcal =  kcal
Sos chilli  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z farszem z indyka
  1. 1. Drobno posiekaną cebulę rumienimy na rozgrzanym oleju.
  2. 2. Umyte mięso z indyka kroimy na kawałki, mielimy w maszynce do mielenia i podsmażamy z cebulą.
  3. 3. Do mięsa dodajemy: sól, pieprz, sos śliwkowy, sos słodko-kwaśny, sos sojowy i sos chilli.
  4. 4. Po przestygnięciu do masy wbijamy jajo i drobno posiekane obrane łodygi selera. Całość mieszamy.
  5. 5. Rozmrożone ciasto francuskie dzielimy na prostokąty. Każdy prostokąt smarujemy z jednej strony rozmąconym jajem.
  6. 6. Farsz nakładamy na posmarowaną stronę ciasta. Zlepiamy brzegi.
  7. 7. Pierogi układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C, przez 15 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.945