Pierogi z farszem z indyka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z indyka  g  x  kcal = 0 kcal
Sos śliwkowy  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sos słodko-kwaśny  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Ciasto francuskie mrożone  g  x   kcal =  kcal
Sos chilli  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z farszem z indyka
  1. 1. Drobno posiekaną cebulę rumienimy na rozgrzanym oleju.
  2. 2. Umyte mięso z indyka kroimy na kawałki, mielimy w maszynce do mielenia i podsmażamy z cebulą.
  3. 3. Do mięsa dodajemy: sól, pieprz, sos śliwkowy, sos słodko-kwaśny, sos sojowy i sos chilli.
  4. 4. Po przestygnięciu do masy wbijamy jajo i drobno posiekane obrane łodygi selera. Całość mieszamy.
  5. 5. Rozmrożone ciasto francuskie dzielimy na prostokąty. Każdy prostokąt smarujemy z jednej strony rozmąconym jajem.
  6. 6. Farsz nakładamy na posmarowaną stronę ciasta. Zlepiamy brzegi.
  7. 7. Pierogi układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C, przez 15 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.777