Wstążki z grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Makaron wstążki  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Ser Ementaler  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wstążki z grzybami
  1. 1. Makaron gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie.
  2. 2. Pieczarki kroimy na połówki i smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  3. 3. Szparagi kroimy na kawałki i gotujemy w 2 litrach wrzącej wody z dodatkiem masła, cukru i łyżeczki soli.
  4. 4. Posiekaną cebulę zarumieniamy na maśle, zalewamy winem, dodajemy śmietanę oraz bulion i gotujemy przez kilka minut na małym ogniu.
  5. 5. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 50 ml zimnej wody, dolewamy do sosu i gotujemy. Dodajemy starty parmezan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  6. 6. Ugotowany makaron mieszamy z pieczarkami i szparagami, polewamy sosem i posypujemy tartym ementalerem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.585