Zapiekanka z mózgu i śledzi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mózg wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Śledź  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Olej słonecznikowy  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z mózgu i śledzi
  1. 1. Mózg namaczamy w wodzie przez 30-40 minut.
  2. 2. Zdejmujemy z mózgu błonę i przekładamy do świeżej, zimnej wody, dodajemy ocet, sól i pieprz, gotujemy.
  3. 3. Filety śledziowe namaczamy.
  4. 4. Mielimy mózg i śledzie przez maszynkę, a następnie dodajemy jajo. Doprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Mieszaninę przekładamy do natłuszczonej olejem brytfanny i polewamy śmietaną.
  6. 6. Na koniec posypujemy bułką tartą i tartym serem.
  7. 7. Zapiekamy w piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.75