Zapiekanka jabłkowa z sosem waniliowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sos waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka jabłkowa z sosem waniliowym
  1. 1. Umyte, obrane, osuszone i pokrojone w plasterki jabłka gotujemy z łyżeczką cukru.
  2. 2. Pozostały cukier ucieramy z żółtkami i masłem.
  3. 3. Ubite na sztywną pianę białka mieszamy z przygotowaną masą, a na koniec dodajemy migdały.
  4. 4. Ugotowane jabłka przekładamy do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia.
  5. 5. Jabłka pokrywamy masą z cukru i jaj.
  6. 6. Całość zapiekamy nieco ponad kwadrans w rozgrzanym (200°C) piekarniku.
  7. 7. Ciepłe suflety serwujemy polane sosem waniliowym.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.703