Móżdżek po białorusku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mózg wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Sos warzywny z wywarem mięsnym  g  x   kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Móżdżek po białorusku
  1. 1. Mózg namaczamy w wodzie przez nie więcej niż 40 minut. Następnie zdejmujemy z niego błonę i przekładamy do świeżej, zimnej wody.
  2. 2. Dodajemy ocet, sól i pieprz, gotujemy i całość przecieramy przez sito. Dodajemy masło, roztartą gałkę muszkatołową, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. Na koniec dodajemy żółtka i białka ubite na sztywną pianę, wszystkie składniki delikatnie mieszamy.
  3. 3. Masę przekładamy do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Polewamy roztopionym masłem i posypujemy bułką tartą.
  4. 4. Zapiekamy w piekarniku. Danie podajemy na ciepło polane sosem rumiany.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.894