Pierogi z mięsem z sarny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z mięsem z sarny
  1. 1. Mięso sarny dokładnie myjemy.
  2. 2. Wkładamy je z boczkiem do wrzątku i zagotowujemy.
  3. 3. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień, dodajemy ziele angielskie i dalej gotujemy.
  4. 4. Obraną i pokrojoną włoszczyznę dodajemy do mięsa. Całość gotujemy do miękkości.
  5. 5. Posiekaną cebulę smażymy na rozgrzanej patelni aż się zarumieni.
  6. 6. Boczek i sarninę mielimy. Do masy dodajemy cebulę i przyprawiamy do smaku.
  7. 7. Farsz nakładamy na wcześniej przygotowane ciasto. Sklejamy pierogi.
  8. 8. Gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.753