Lasagne wegetariańska

Lasagne wegetariańska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.6
5
Średnia 2.6 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron lasagne  g  x  kcal = 0 kcal
Kalarepa  g  x  kcal = 0 kcal
Koper włoski/Fenkuł  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Roquefort  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Ementaler  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lasagne wegetariańska
  1. 1. Kalarepę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
    Kalarepę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
  2. 2. Z kopru włoskiego wyżynamy kłąb.
  3. 3. Orzechy grubo siekamy.
  4. 4. Roquefort kruszymy.
  5. 5. Natkę pietruszki oczyszczamy, płuczemy, osuszamy i siekamy.
  6. 6. Posiekaną cebulę i wyciśnięty czosnek zarumieniamy.
  7. 7. Dodajemy poszatkowaną kalarepę i posiekany, pozbawiony kłębu koper. Smażymy przez 10 minut.
  8. 8. Dodajemy natkę pietruszki i orzechy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  9. 9. Z 2 łyżek masła i mąki robimy zasmażkę. Stopniowo dodajemy mleko. Energicznie mieszamy do momentu zagotowania.
  10. 10. Dodajemy 50 gramów roqueforta.
  11. 11. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową.
  12. 12. Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy trochę sosu.
  13. 13. Układamy warstwami makaronu, warzywa i pokruszony roquefort.
  14. 14. Każdą warstwę polewamy kilkoma łyżkami sosu.
  15. 15. Powierzchnię potrawy polewamy pozostałą ilością sosu.
  16. 16. Posypujemy tartym ementalerem i resztką roqueforta.
  17. 17. Wkładamy do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Pieczemy przez 30-40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.802