Lasagne wegetariańska

Lasagne wegetariańska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.6
5
Średnia 2.6 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron lasagne  g  x  kcal = 0 kcal
Kalarepa  g  x  kcal = 0 kcal
Koper włoski/Fenkuł  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Roquefort  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Ementaler  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lasagne wegetariańska
  1. 1. Kalarepę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
    Kalarepę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
  2. 2. Z kopru włoskiego wyżynamy kłąb.
  3. 3. Orzechy grubo siekamy.
  4. 4. Roquefort kruszymy.
  5. 5. Natkę pietruszki oczyszczamy, płuczemy, osuszamy i siekamy.
  6. 6. Posiekaną cebulę i wyciśnięty czosnek zarumieniamy.
  7. 7. Dodajemy poszatkowaną kalarepę i posiekany, pozbawiony kłębu koper. Smażymy przez 10 minut.
  8. 8. Dodajemy natkę pietruszki i orzechy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  9. 9. Z 2 łyżek masła i mąki robimy zasmażkę. Stopniowo dodajemy mleko. Energicznie mieszamy do momentu zagotowania.
  10. 10. Dodajemy 50 gramów roqueforta.
  11. 11. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową.
  12. 12. Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy trochę sosu.
  13. 13. Układamy warstwami makaronu, warzywa i pokruszony roquefort.
  14. 14. Każdą warstwę polewamy kilkoma łyżkami sosu.
  15. 15. Powierzchnię potrawy polewamy pozostałą ilością sosu.
  16. 16. Posypujemy tartym ementalerem i resztką roqueforta.
  17. 17. Wkładamy do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Pieczemy przez 30-40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.053