Kapusta z farszem mięsnym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Sos śmietanowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kapusta z farszem mięsnym
  1. 1. Kapustę myjemy, a następnie wycinamy głąb.
  2. 2. Wkładamy kapustę w całości do rondla pełnego wody tak, by woda zakrywała całą kapustę.
  3. 3. W momencie, gdy cała kapusta będzie miękka odlewamy wodę i studzimy.
  4. 4. Ze środka kapusty wycinamy liście, tak by pozostało ich do 12 sztuk.
  5. 5. Mięso (na farsz) wraz z cebulą mielimy na maszynce, po czym mieszamy wraz ze słoniną, odrobiną pieprzu, jajkiem i ugotowanym ryżem.
  6. 6. Farsz należy nakładamy cienkimi warstwami pomiędzy liście kapusty. Tą czynność wykonujemy ostrożnie, tak by uformował się pierwotny kształt kapusty.
  7. 7. Na koniec całość zalewamy sosem i posypujemy startym serem.
  8. 8. Zapiekamy w lekko nagrzanym piekarniku.
  9. 9. Danie podajemy od razu po przyrządzeniu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.865