Pierogi z sarniną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z sarniną
  1. 1. Umyte mięso posypujemy przyprawami i wstawiamy do lodówki na około 60 minut.
  2. 2. Namoczone grzyby oczyszczamy i drobno kroimy. Wywaru z grzybów nie wylewamy.
  3. 3. Posiekaną cebulę smażymy na rozgrzanej patelni na maśle i dodajemy do niej grzyby.
  4. 4. Mięso wyjmujemy z lodówki i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  5. 5. Polewamy je małą ilością wody i odrobiną grzybowego wywaru.
  6. 6. Mięso dusimy do momentu aż zmięknie.
  7. 7. Pod koniec duszenia dodajemy grzyby z cebulą oraz posiekany czosnek. Doprawiamy sarninę do smaku.
  8. 8. Dolewamy sos, który powstał podczas duszenia i mieszamy.
  9. 9. Po ostygnięciu całość przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
  10. 10. Ciasto na pierogi wałkujemy, wycinamy z niego krążki i wypełniamy je farszem. Pierożki sklejamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 3 minuty od wypłynięcia ich na powierzchnię wody.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna grzyby mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.534