Pierogi z sarniną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z sarniną
  1. 1. Umyte mięso posypujemy przyprawami i wstawiamy do lodówki na około 60 minut.
  2. 2. Namoczone grzyby oczyszczamy i drobno kroimy. Wywaru z grzybów nie wylewamy.
  3. 3. Posiekaną cebulę smażymy na rozgrzanej patelni na maśle i dodajemy do niej grzyby.
  4. 4. Mięso wyjmujemy z lodówki i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  5. 5. Polewamy je małą ilością wody i odrobiną grzybowego wywaru.
  6. 6. Mięso dusimy do momentu aż zmięknie.
  7. 7. Pod koniec duszenia dodajemy grzyby z cebulą oraz posiekany czosnek. Doprawiamy sarninę do smaku.
  8. 8. Dolewamy sos, który powstał podczas duszenia i mieszamy.
  9. 9. Po ostygnięciu całość przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
  10. 10. Ciasto na pierogi wałkujemy, wycinamy z niego krążki i wypełniamy je farszem. Pierożki sklejamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 3 minuty od wypłynięcia ich na powierzchnię wody.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna grzyby mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.269