Wegetariańskie Pad Thai

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron ryżowy  g  x  kcal = 0 kcal
Tofu  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Orzech arachidowy  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola Mung kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Szczypiorek chiński  g  x  kcal =  kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wegetariańskie Pad Thai
  1. 1. Szczypiorek i cebule drobno siekamy.
  2. 2. Kiełki myjemy i odsączamy.
  3. 3. Z limonki wyciskamy sok.
  4. 4. Gotujemy makaron we wrzącej i osolonej wodzie.
  5. 5. Do rozmąconych jaj dodajemy sól i mielone chilli.
  6. 6. Smażymy z dwóch stron na patelni, na rozgrzanym oleju.
  7. 7. Po zdjęciu z patelni zwijamy w rulon i kroimy w paski.
  8. 8. Pokrojone w kostkę tofu smażymy na rozgrzanym oleju.
  9. 9. Dodajemy 2 łyżki sosu sojowego, łyżkę soku z limonki, imbir i sól.
  10. 10. Z umytej kolendry obrywamy listki.
  11. 11. Chilli myjemy i usuwamy pestki.
  12. 12. Posiekany czosnek i chilli smażymy przez minutę na oleju.
  13. 13. Dodajemy dymkę, szczypiorek, tofu, ugotowany makaron, pokrojony omlet i kiełki. Całość smażymy przez 3-4 minuty, cały czas mieszając.
  14. 14. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, sokiem z limonki, solą, cukrem i kolendrą.
  15. 15. Do gotowej potrawy podajemy w osobnym naczyniu posiekane orzeszki i brązowy cukier.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia tajska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.877