Wegetariańskie Pad Thai

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron ryżowy  g  x  kcal = 0 kcal
Tofu  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Orzech arachidowy  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola Mung kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Szczypiorek chiński  g  x  kcal =  kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wegetariańskie Pad Thai
  1. 1. Szczypiorek i cebule drobno siekamy.
  2. 2. Kiełki myjemy i odsączamy.
  3. 3. Z limonki wyciskamy sok.
  4. 4. Gotujemy makaron we wrzącej i osolonej wodzie.
  5. 5. Do rozmąconych jaj dodajemy sól i mielone chilli.
  6. 6. Smażymy z dwóch stron na patelni, na rozgrzanym oleju.
  7. 7. Po zdjęciu z patelni zwijamy w rulon i kroimy w paski.
  8. 8. Pokrojone w kostkę tofu smażymy na rozgrzanym oleju.
  9. 9. Dodajemy 2 łyżki sosu sojowego, łyżkę soku z limonki, imbir i sól.
  10. 10. Z umytej kolendry obrywamy listki.
  11. 11. Chilli myjemy i usuwamy pestki.
  12. 12. Posiekany czosnek i chilli smażymy przez minutę na oleju.
  13. 13. Dodajemy dymkę, szczypiorek, tofu, ugotowany makaron, pokrojony omlet i kiełki. Całość smażymy przez 3-4 minuty, cały czas mieszając.
  14. 14. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, sokiem z limonki, solą, cukrem i kolendrą.
  15. 15. Do gotowej potrawy podajemy w osobnym naczyniu posiekane orzeszki i brązowy cukier.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia tajska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.933