Zraziki duszone z ryżem w śmietanie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zraziki duszone z ryżem w śmietanie
  1. 1. Wsypujemy ryż do gotującego się rosołu.
  2. 2. Zestawiamy z ognia i pozostawiamy w ciepłym miejscu, aby zgęstniał.
  3. 3. Podsmażamy na maśle posiekaną cebulę.
  4. 4. Mięso mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy do niego wystudzony ryż, cebulę, jajo i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.
  5. 5. Z uzyskanej masy formujemy małe, spłaszczone zraziki.
  6. 6. Obtaczamy je w mące i podsmażamy na maśle.
  7. 7. Zalewamy zraziki rosołem i dusimy wolno pod przykryciem przez 5 minut.
  8. 8. Podlewamy śmietaną, dodajemy sok z cytryny, przykrywamy i dusimy przez kolejne 5 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.937