Sałatka z grillowanym kurczakiem

Sałatka z grillowanym kurczakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Sałata rzymska  g  x  kcal =  kcal
Radicchio rosso di Chioggia  g  x  kcal =  kcal
Ser chedar / Cheddar  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Chleb graham  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z grillowanym kurczakiem
  1. 1. Z oliwy, soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu przygotowujemy marynatę.
    Z oliwy, soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu przygotowujemy marynatę.
  2. 2. Mięso z kurczaka myjemy, dzielimy tak, aby otrzymać 4 porcje i lekko rozbijamy. Wkładamy do miski, zalewamy marynatą i pozostawiamy na około 3h w lodówce.
  3. 3. Zamarynowane mięso wyjmujemy z marynaty i kładziemy na mocno rozgrzanym grillu.
  4. 4. Grillujemy kilka minut z dwóch stron, polewając od czasu do czasu mięso marynatą.
  5. 5. Sałaty kroimy na nieduże kawałki i układamy na talerzach.
  6. 6. Na sałacie kładziemy pokrojone w poprzeczne paski mięso i bezpośrednio nad daniem ścieramy ser.
  7. 7. Sałatkę możemy podać z chlebem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Grillowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Sezon: Wiosna, Lato,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.739