Sałatka z grillowanym kurczakiem

Sałatka z grillowanym kurczakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Sałata rzymska  g  x  kcal =  kcal
Radicchio rosso di Chioggia  g  x  kcal =  kcal
Ser chedar / Cheddar  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Chleb graham  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z grillowanym kurczakiem
  1. 1. Z oliwy, soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu przygotowujemy marynatę.
    Z oliwy, soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu przygotowujemy marynatę.
  2. 2. Mięso z kurczaka myjemy, dzielimy tak, aby otrzymać 4 porcje i lekko rozbijamy. Wkładamy do miski, zalewamy marynatą i pozostawiamy na około 3h w lodówce.
  3. 3. Zamarynowane mięso wyjmujemy z marynaty i kładziemy na mocno rozgrzanym grillu.
  4. 4. Grillujemy kilka minut z dwóch stron, polewając od czasu do czasu mięso marynatą.
  5. 5. Sałaty kroimy na nieduże kawałki i układamy na talerzach.
  6. 6. Na sałacie kładziemy pokrojone w poprzeczne paski mięso i bezpośrednio nad daniem ścieramy ser.
  7. 7. Sałatkę możemy podać z chlebem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Grillowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Sezon: Wiosna, Lato,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
wh0cd989844 prozac levaquin where to buy tadalafil online ventolin augmentin pill
wh0cd423547 anafranil fluoxetine example wellbutrin amitriptyline
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.209