Pierogi z sarniną i lubczykiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Udziec z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Lubczyk - liście  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z sarniną i lubczykiem
  1. 1. Cytrynę kroimy w plastry.
  2. 2. Wszystkie warzywa (w tym jedną cebulę) obieramy, kroimy i gotujemy we wrzątku.
  3. 3. Do wywaru dodajemy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, lubczyk, kolendrę, rozmaryn, cynamon, goździki oraz wino. Całość zagotowujemy i studzimy.
  4. 4. Umyte i oczyszczone mięso solimy, przekładamy do naczynia (najlepiej szklanego) i zalewamy chłodną marynatą. Naczynie przykrywamy. Wstawiamy je do lodówki na 5 dni. Mięso obracamy od czasu do czasu.
  5. 5. Zamarynowaną sarninę obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
  6. 6. Dolewamy wodę i dusimy do miękkości pod przykryciem.
  7. 7. Dodajemy posiekany czosnek. Sos staramy się delikatnie odparować. Równocześnie polewamy nim sarninę, aby mięso nie wyschło.
  8. 8. Namoczoną w mleku bułkę mielimy razem z mięsem i usmażoną cebulą. Doprawiamy do smaku.
  9. 9. Dolewamy powstały podczas duszenia sos. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
  10. 10. Ciasto na pierogi wałkujemy, wycinamy z niego krążki i wypełniamy je mięsnym farszem.
  11. 11. Pierożki sklejamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 3 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna mąka i produkty zbożowe warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.88