Naleśniki zimowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka gryczana  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Woda mineralna  g  x  kcal =  kcal
Ser Brie  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki zimowe
  1. 1. Do mąki gryczanej dodajemy mąkę pszenną, jaja, mleko, wodę mineralną, zmielone orzechy laskowe, pół łyżeczki soli oraz pół łyżeczki pieprzu.
  2. 2. Mieszamy i odstawiamy na kilka chwil.
  3. 3. Smażymy 4 placki na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.
  4. 4. Umytą i oczyszczoną brukselkę nacinamy na krzyż przy głąbach. Gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Kroimy na połówki.
  5. 5. Cebulę obieramy, płuczemy i drobno siekamy. Smażymy na maśle na złoty kolor.
  6. 6. Dodajemy brukselkę. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy przez 5 minut.
  7. 7. Doprawiamy solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową.
  8. 8. Ser Brie kroimy na 8 części.
  9. 9. Na każdym naleśniku układamy 2 plastry Brie i łyżkę wazową brukselki z cebulą. Nie składamy placków.
  10. 10. Przekładamy pierwszy naleśnik na ciepłą patelnię. Po 3-5 minutach składamy go na pół i podajemy. W taki sam sposób przygotujemy pozostałe naleśniki.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.847