Naleśniki zimowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka gryczana  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Woda mineralna  g  x  kcal =  kcal
Ser Brie  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki zimowe
  1. 1. Do mąki gryczanej dodajemy mąkę pszenną, jaja, mleko, wodę mineralną, zmielone orzechy laskowe, pół łyżeczki soli oraz pół łyżeczki pieprzu.
  2. 2. Mieszamy i odstawiamy na kilka chwil.
  3. 3. Smażymy 4 placki na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.
  4. 4. Umytą i oczyszczoną brukselkę nacinamy na krzyż przy głąbach. Gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Kroimy na połówki.
  5. 5. Cebulę obieramy, płuczemy i drobno siekamy. Smażymy na maśle na złoty kolor.
  6. 6. Dodajemy brukselkę. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy przez 5 minut.
  7. 7. Doprawiamy solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową.
  8. 8. Ser Brie kroimy na 8 części.
  9. 9. Na każdym naleśniku układamy 2 plastry Brie i łyżkę wazową brukselki z cebulą. Nie składamy placków.
  10. 10. Przekładamy pierwszy naleśnik na ciepłą patelnię. Po 3-5 minutach składamy go na pół i podajemy. W taki sam sposób przygotujemy pozostałe naleśniki.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.842