Naleśniki śródziemnomorskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
3
Średnia 5 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki śródziemnomorskie
  1. 1. Umyte pomidory koktajlowe kroimy na połówki. Podsmażamy przez 4-5 minut na rozgrzanej oliwie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  2. 2. Bazylię myjemy. Połowę listków kroimy w paseczki.
  3. 3. Dokładnie mieszamy jaja z mlekiem, mąką i solą. Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy.
  4. 4. Dodajemy pozostałą część bazylii, miksujemy i odstawiamy na kilka minut.
  5. 5. Z powstałego ciasta smażymy na patelni 4 placki.
  6. 6. Przekładamy na nie przygotowane wcześniej pomidory.
  7. 7. Naleśniki składamy i posypujemy bazylią oraz parmezanem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.843