Biszkopt ze śliwkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śliwka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Biszkopt ze śliwkami
  1. 1. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera (na dużych obrotach).
  2. 2. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
  3. 3. Ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Dzięki dodatkowi soli białka lepiej się ubiją.
  4. 4. Ubite białka przekładamy do miski z ciastem i bardzo delikatnie mieszamy.
  5. 5. Blachę do pieczenia ciasta wykładamy pergaminem i smarujemy masłem.
  6. 6. Wlewamy ciasto i układamy na jego wierzchu śliwki.
  7. 7. Pieczemy w temp 180°C przez około 40minut.
  8. 8. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika i posypujemy przesianym przez sitko cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.643