Morelowe pierożki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Morele  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Ser Ricotta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Morelowe pierożki
  1. 1. W misce mieszamy jajka z serem ricotta, kaszą manną, mąką i szczyptą soli. Powinno powstać wilgotne ciasto. Odstawiamy je na 30 minut.
  2. 2. Dokładnie myjemy morele. Obieramy je ze skórki, a następnie nacinamy i z każdej sztuki usuwamy pestkę.
  3. 3. W dużym garnku zagotowujemy wodę.
  4. 4. Odrywamy kawałek ciasta, formujemy palcami placek i szczelnie owijamy nim morelę. W ten sposób przygotowujemy wszystkie owoce.
  5. 5. Wkładamy morele w cieście do wrzącej wody i gotujemy. Początkowo pierożki opadną na dno, gdy zaczną wypływać wyjmujemy je za pomocą łyżki cedzakowej i przekładamy na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
  6. 6. Obtaczamy pierożki w bułce tartej.
  7. 7. W dość dużym garnku rozpuszczamy masło i partiami smażymy na nim pierożki, aż nabiorą złotego koloru.
  8. 8. Podajemy je na gorąco, posypane cukrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.778