Czekoladowe ciasto ze śliwkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czekoladowe ciasto ze śliwkami
  1. 1. Śliwki przekrawamy i wyjmujemy z nich pestki.
  2. 2. W dużej misce mieszamy proszek do pieczenia, mąkę i sól.
  3. 3. Mieszamy w dużej misce masło, cukier i śmietanę.
  4. 4. Dodajemy kakao, wbijamy jajka, dodajemy ekstrakt waniliowy i mieszamy wszystko na gładką masę.
  5. 5. Do masy maślanej dodajemy stopniowo mąkę i mleko.
  6. 6. Mieszamy krótko, tak aby nie zostało grudek.
  7. 7. Przygotowujemy okrągłą blachę, wykładamy ją pergaminem i smarujemy masłem. Przelewamy ciasto do formy. Na cieście układamy połówki śliwek i posypujemy cukrem.
  8. 8. Pieczemy przez 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.698