Babeczki nadziewane czekoladą

Babeczki nadziewane czekoladą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.67
3
Średnia 4.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Czekolada deserowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babeczki nadziewane czekoladą
  1. 1. Z mąki, masła, 5dkg cukru i jednego żółtka zagniatamy ciasto, które następnie wstawiamy do lodówki na 30 minut.
    Z mąki, masła, 5dkg cukru i jednego żółtka zagniatamy ciasto, które następnie wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  2. 2. Po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy je na grubość 4mm i wykładamy do wysmarowanych tłuszczem foremek. Ciasto na dnie foremek obkładamy folią aluminiową i nakłuwamy widelcem.
  3. 3. Pieczemy w piekarniku przez 8-12 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu ciasta folię usuwamy, a babeczki kolejno wyjmujemy z foremek.
  4. 4. W trakcie pieczenia przygotowujemy krem. Mleko gotujemy z cukrem waniliowym oraz czekoladą. Pozostałe żółtka ucieramy z 75g cukru pudru, po czym dodajemy mąkę ziemniaczaną. Ciągle mieszając, dodajemy gorące mleko.
  5. 5. Garnek z kremem stawiamy na małym ogniu i mieszamy aż zgęstnieje.
  6. 6. Zimnym kremem wkładamy do rożka cukierniczego z końcówką dekoracyjną i za jego pomocą napełniamy babeczki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.923