Babeczki nadziewane czekoladą

Babeczki nadziewane czekoladą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.67
3
Średnia 4.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Czekolada deserowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babeczki nadziewane czekoladą
  1. 1. Z mąki, masła, 5dkg cukru i jednego żółtka zagniatamy ciasto, które następnie wstawiamy do lodówki na 30 minut.
    Z mąki, masła, 5dkg cukru i jednego żółtka zagniatamy ciasto, które następnie wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  2. 2. Po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy je na grubość 4mm i wykładamy do wysmarowanych tłuszczem foremek. Ciasto na dnie foremek obkładamy folią aluminiową i nakłuwamy widelcem.
  3. 3. Pieczemy w piekarniku przez 8-12 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu ciasta folię usuwamy, a babeczki kolejno wyjmujemy z foremek.
  4. 4. W trakcie pieczenia przygotowujemy krem. Mleko gotujemy z cukrem waniliowym oraz czekoladą. Pozostałe żółtka ucieramy z 75g cukru pudru, po czym dodajemy mąkę ziemniaczaną. Ciągle mieszając, dodajemy gorące mleko.
  5. 5. Garnek z kremem stawiamy na małym ogniu i mieszamy aż zgęstnieje.
  6. 6. Zimnym kremem wkładamy do rożka cukierniczego z końcówką dekoracyjną i za jego pomocą napełniamy babeczki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.671