Sos warzywny z szynką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Szałwia  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos warzywny z szynką
  1. 1. Drobno pokrojone warzywa, szynkę i zioła dusimy z masłem w rondlu przez godzinę.
  2. 2. Od czasu do czasu podlewamy rosołem.
  3. 3. Dodajemy do jarzyn przetarte pomidory, wciskamy cytrynę, dodajemy paprykę, cukier i dusimy jeszcze przez pół godziny.
  4. 4. Przecieramy wszystko przez gęste sito.
  5. 5. Wlewamy wino i zagotowujemy.
  6. 6. Doprawiamy solą i zaprawiamy mąką wymieszaną w z zimną wodą.
  7. 7. Ponownie przecieramy przez sito i gotujemy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: alkohol mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.811