Sos warzywny z szynką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Szałwia  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos warzywny z szynką
  1. 1. Drobno pokrojone warzywa, szynkę i zioła dusimy z masłem w rondlu przez godzinę.
  2. 2. Od czasu do czasu podlewamy rosołem.
  3. 3. Dodajemy do jarzyn przetarte pomidory, wciskamy cytrynę, dodajemy paprykę, cukier i dusimy jeszcze przez pół godziny.
  4. 4. Przecieramy wszystko przez gęste sito.
  5. 5. Wlewamy wino i zagotowujemy.
  6. 6. Doprawiamy solą i zaprawiamy mąką wymieszaną w z zimną wodą.
  7. 7. Ponownie przecieramy przez sito i gotujemy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: alkohol mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.73