Uszka z grzybami

Uszka z grzybami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Uszka z grzybami
  1. 1. Oczyszczone, ugotowane i posiekane grzyby smażymy razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym maśle. Następnie czekamy aż całość ostygnie. Wbijamy jajo i dosypujemy bułkę tartą. Doprawiamy i mieszamy.
    Oczyszczone, ugotowane i posiekane grzyby smażymy razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym maśle. Następnie czekamy aż całość ostygnie. Wbijamy jajo i dosypujemy bułkę tartą. Doprawiamy i mieszamy.
  2. 2. Ciasto zagniatamy, powoli dodając olej i letnią, przegotowaną wodę aż będzie jednolite, gładkie i miękkie. Następnie owijamy je ściereczką i odstawiamy na kilka minut.
  3. 3. Stolnicę posypujemy mąką, wałkujemy na niej ciasto i wycinamy romby. Nakładamy na nie farsz, sklejamy po przekątnej i zawijamy boki.
  4. 4. Uszka gotujemy w osolonym wrzątku. Wyjmujemy je gdy wypłyną na wierzch.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.545