Uszka z grzybami

Uszka z grzybami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Uszka z grzybami
  1. 1. Oczyszczone, ugotowane i posiekane grzyby smażymy razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym maśle. Następnie czekamy aż całość ostygnie. Wbijamy jajo i dosypujemy bułkę tartą. Doprawiamy i mieszamy.
    Oczyszczone, ugotowane i posiekane grzyby smażymy razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym maśle. Następnie czekamy aż całość ostygnie. Wbijamy jajo i dosypujemy bułkę tartą. Doprawiamy i mieszamy.
  2. 2. Ciasto zagniatamy, powoli dodając olej i letnią, przegotowaną wodę aż będzie jednolite, gładkie i miękkie. Następnie owijamy je ściereczką i odstawiamy na kilka minut.
  3. 3. Stolnicę posypujemy mąką, wałkujemy na niej ciasto i wycinamy romby. Nakładamy na nie farsz, sklejamy po przekątnej i zawijamy boki.
  4. 4. Uszka gotujemy w osolonym wrzątku. Wyjmujemy je gdy wypłyną na wierzch.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.574