Pyzy jarmarczne

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Ser twarogowy chudy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pyzy jarmarczne
  1. 1. Ziemniaki obieramy i myjemy.
  2. 2. Połowę ziemniaków gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy i mielimy.
  3. 3. Pozostałą część ziemniaków ścieramy na tarce i odcedzamy z nadmiaru płynu.
  4. 4. Mieszamy tarte i mielone ziemniaki.
  5. 5. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy ją na patelni, na rozgrzanym tłuszczu.
  6. 6. Ser mielimy i dodajemy do niego cebulę.
  7. 7. Masę serową doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  8. 8. Z ciasta ziemniaczanego formujemy placki, nakładamy na nie masę serową i formujemy kulki.
  9. 9. Pyzy przekładamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy.
  10. 10. Słoninę kroimy na kawałki i topimy na patelni.
  11. 11. Przed podaniem pyzy polewamy stopioną słoniną.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.675