Uszka z mięsem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Uszka z mięsem
  1. 1. Umyte mięso wkładamy do wrzątku i gotujemy.
  2. 2. Dodajemy obraną marchewkę i gotujemy ją do miękkości.
  3. 3. Wołowinę wyjmujemy i odstawiamy, aby wystygła.
  4. 4. Namoczoną w mleku bułkę odciskamy i przepuszczamy wraz z mięsem przez maszynkę do mielenia.
  5. 5. Posiekaną cebulę i słoninę dodajemy do masy i mieszamy, wbijamy żółtko i doprawiamy przyprawami.
  6. 6. Wcześniej przygotowane ciasto wałkujemy, wycinamy z niego kwadraciki, napełniamy farszem i sklejamy.
  7. 7. Uszka gotujemy w osolonym wrzątku do momentu ich wypłynięcia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.606