Omlet armeński

Omlet armeński
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sezam  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Fasolka szparagowa  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Omlet armeński
  1. 1. Fasolkę myjemy, obieramy i kroimy na pół. Dusimy ją przez 5 minut w garnku w niewielkiej ilości wody.
    Fasolkę myjemy, obieramy i kroimy na pół. Dusimy ją przez 5 minut w garnku w niewielkiej ilości wody.
  2. 2. Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.
  3. 3. Paprykę myjemy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.
  4. 4. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w talarki.
  5. 5. Bakłażana myjemy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni z olejem(3 łyżki) przez kilka minut.
  6. 6. Dodajemy sezam i dalej smażymy. Bakłażan powinien mieć jasnobrązowy kolor.
  7. 7. Żaroodporne naczynie smarujemy olejem(2 łyżki) i przekładamy przygotowane wcześniej warzywa.
  8. 8. Cebulę smażymy na maśle na jasnobrązowy kolor i przekładamy do naczynia na warzywa.
  9. 9. Zieloną natkę pietruszki myjemy, osuszamy z wody i drobno siekamy. Posypujemy potrawę i wszystko razem mieszamy.
  10. 10. Warzywa zalewamy jajami rozmąconymi z mlekiem i przyprawami.
  11. 11. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na środkową półkę i pieczemy w temperaturze 180° C przez 35 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.891