Omlet armeński

Omlet armeński
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sezam  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Fasolka szparagowa  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Omlet armeński
  1. 1. Fasolkę myjemy, obieramy i kroimy na pół. Dusimy ją przez 5 minut w garnku w niewielkiej ilości wody.
    Fasolkę myjemy, obieramy i kroimy na pół. Dusimy ją przez 5 minut w garnku w niewielkiej ilości wody.
  2. 2. Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.
  3. 3. Paprykę myjemy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.
  4. 4. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w talarki.
  5. 5. Bakłażana myjemy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni z olejem(3 łyżki) przez kilka minut.
  6. 6. Dodajemy sezam i dalej smażymy. Bakłażan powinien mieć jasnobrązowy kolor.
  7. 7. Żaroodporne naczynie smarujemy olejem(2 łyżki) i przekładamy przygotowane wcześniej warzywa.
  8. 8. Cebulę smażymy na maśle na jasnobrązowy kolor i przekładamy do naczynia na warzywa.
  9. 9. Zieloną natkę pietruszki myjemy, osuszamy z wody i drobno siekamy. Posypujemy potrawę i wszystko razem mieszamy.
  10. 10. Warzywa zalewamy jajami rozmąconymi z mlekiem i przyprawami.
  11. 11. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na środkową półkę i pieczemy w temperaturze 180° C przez 35 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.787