Uszka z jajkiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Uszka z jajkiem
  1. 1. Ugotowane jaja ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
  2. 2. Ścieramy ser i wkładamy do naczynia.
  3. 3. Dodajemy do niego masło, jaja, posiekaną natkę pietruszki.
  4. 4. Całość przyprawiamy i delikatnie mieszamy.
  5. 5. Powstałym farszem napełniamy kwadraciki wycięte z wcześniej przygotowanego ciasta.
  6. 6. Sklejamy przeciwległe boki ciasta.
  7. 7. Gotujemy uszka w osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.624