Piernikowe serduszka z migdałami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernikowe serduszka z migdałami
  1. 1. Na patelni topimy 2dkg cukru. Dolewamy 125 ml wody i zagotowujemy.
  2. 2. Pozostały cukier zalewamy karmelem, dodajemy miód, przyprawy. Wszystko łączymy, zagotowujemy i studzimy.
  3. 3. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy miód z cukrem, sodę, margarynę i żółtko. Mieszamy.
  4. 4. Przekładamy na stolnicę i dokładnie wyrabiamy. Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy mąkę.
  5. 5. Pozostawiamy na 30 minut.
  6. 6. Wałkujemy ciasto na grubość 1cm i wycinamy z niego serca.
  7. 7. Układamy na natłuszczonej blasze i smarujemy pędzelkiem namoczonym w rozmąconym jaju.
  8. 8. Każde ciastko dekorujemy migdałem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.819