Pizza z mozzarellą, papryką i brokułem

Pizza z mozzarellą, papryką i brokułem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże suszone  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pizza z mozzarellą, papryką i brokułem
  1. 1. Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy rozmieszane z niewielką ilością ciepłej wody drożdże, olej oraz sól.
    Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy rozmieszane z niewielką ilością ciepłej wody drożdże, olej oraz sól.
  2. 2. Ugniatamy jednolite ciasto, przykrywamy je czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
  3. 3. Cebulę obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę.
  4. 4. Podsmażamy cebulę na oliwie i dodajemy obrane i pozbawione pestek pomidory. Podsmażamy aż sos stanie się gęsty.
  5. 5. Przyprawiamy sos ziołami i pieprzem.
  6. 6. Ser kroimy w krążki.
  7. 7. Paprykę kroimy w kostkę, a brokuły sparzamy wrzątkiem i dzielimy na małe różyczki.
  8. 8. Wyrośnięte ciasto ugniatamy przez chwilę z odrobiną mąki, po czym rozwałkowujemy.
  9. 9. Smarujemy blachę do pieczenia olejem i kładziemy ciasto na blasze.
  10. 10. Na ciasto wlewamy sos i układamy pozostałe składniki.
  11. 11. Odstawiamy pizze na 15 minut, aby ciasto podrosło.
  12. 12. Wstawiamy pizzę do nagrzanego do 220°C piekarnika i pieczemy przez około 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.833