Ciasto z grzybami i winogronami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Winogrono  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Boczniak  g  x  kcal = 0 kcal
Olej słonecznikowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Drożdże suszone  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z grzybami i winogronami
  1. 1. Do drożdży dodajemy cukier oraz odrobinę soli.
  2. 2. Całość mieszamy, po czy dodajemy 100 ml wody i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę.
  3. 3. Dodajemy olej, zagniatamy i odstawiamy ciasto na godzinę w ciepłe miejsce.
  4. 4. Śmietanę mieszamy z żółtkiem, szczyptą soli, pieprzu i chilli oraz wyciśniętym czosnkiem.
  5. 5. Winogrona myjemy, dzielimy na ćwiartki i usuwamy z nich pestki.
  6. 6. Cebulę obieramy, myjemy i drobno siekamy.
  7. 7. Boczniaki oczyszczamy, myjemy, kroimy na duże kawałki i smażymy na maśle.
  8. 8. Przygotowane wcześniej ciasto rozwałkowujemy na placek wielkości blachy, po czym przekładamy na wyłożoną pergaminem blachę.
  9. 9. Ciasto smarujemy masą śmietanową i przekładamy na nie cebulę, winogrona oraz boczniaki.
  10. 10. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250°C, przez 8-12 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.819