Ciasto z grzybami i winogronami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Winogrono  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Boczniak  g  x  kcal = 0 kcal
Olej słonecznikowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Drożdże suszone  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z grzybami i winogronami
  1. 1. Do drożdży dodajemy cukier oraz odrobinę soli.
  2. 2. Całość mieszamy, po czy dodajemy 100 ml wody i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę.
  3. 3. Dodajemy olej, zagniatamy i odstawiamy ciasto na godzinę w ciepłe miejsce.
  4. 4. Śmietanę mieszamy z żółtkiem, szczyptą soli, pieprzu i chilli oraz wyciśniętym czosnkiem.
  5. 5. Winogrona myjemy, dzielimy na ćwiartki i usuwamy z nich pestki.
  6. 6. Cebulę obieramy, myjemy i drobno siekamy.
  7. 7. Boczniaki oczyszczamy, myjemy, kroimy na duże kawałki i smażymy na maśle.
  8. 8. Przygotowane wcześniej ciasto rozwałkowujemy na placek wielkości blachy, po czym przekładamy na wyłożoną pergaminem blachę.
  9. 9. Ciasto smarujemy masą śmietanową i przekładamy na nie cebulę, winogrona oraz boczniaki.
  10. 10. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250°C, przez 8-12 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.792