Zapiekane pierogi rybne

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Łosoś filet  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekane pierogi rybne
  1. 1. Drożdże rozcieramy z cukrem, a gdy będą płynne, dolewamy do nich mleko.
  2. 2. Mąkę mieszamy z solą oraz oliwą.
  3. 3. Dodajemy drożdże, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby ciasto wyrosło.
  4. 4. Liście kapusty gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 15 min. Odcedzamy je i drobno kroimy.
  5. 5. Filety drobno siekamy.
  6. 6. Do posiekanego łososia dodajemy kapustę, śmietanę, przyprawy, koper i jajo. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wszystko dokładnie mieszamy.
  7. 7. Rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy z niego krążki.
  8. 8. Na krążki nakładamy farsz i zlepiamy brzegi.
  9. 9. Pierogi układamy na posmarowanej tłuszczem blasze. Smarujemy z wierzchu rozmąconym jajem. Pieczemy około pół godziny w temperaturze 180°C.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ryby warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.777