Grillowane kalmary

Grillowane kalmary
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
10
Średnia 3 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kalmar pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grillowane kalmary
  1. 1. Płuczemy kalmary zimną wodą i osuszamy papierowymi ręcznikami.
    Płuczemy kalmary zimną wodą i osuszamy papierowymi ręcznikami.
  2. 2. Kalmary obieramy. Oddzielamy odnóża od głowy. Rozcinamy płaszcze kalmarów i rozkładamy je płasko. Nacinamy po wewnętrznej stronie poprzeczne pasy.
  3. 3. W misce, łączymy oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz.
  4. 4. Nabijamy kalmary i macki na ruszt.
  5. 5. Grillujemy na dużym ogniu, obracając aż przestaną być przejrzyste. Grillujemy około 2 minuty.
  6. 6. Gotowe kalmary zdejmujemy z rusztu i układamy na talerzu.
  7. 7. Na talerzu posypujemy posiekaną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Grillowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.718