Pierogi ze smażonym łososiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Łosoś filet  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi ze smażonym łososiem
  1. 1. Skropionego sokiem z cytryny łososia odstawiamy w chłodne miejsce.
  2. 2. W międzyczasie rumienimy pokrojoną drobno cebulę na rozgrzanym maśle.
  3. 3. Do cebuli dodajemy posiekaną rybę. Całość smażymy przez około 5 minut.
  4. 4. Dolewamy śmietanę i dokładnie mieszamy.
  5. 5. Smażymy tak długo aż nadmiar płynu odparuje, a masa będzie zwarta i gęsta.
  6. 6. Na koniec dorzucamy posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Delikatnie mieszamy.
  7. 7. Ciasto na pierogi rozwałkowujemy. Z rozwałkowanych placków wycinamy krążki.
  8. 8. Na krążki nakładamy farsz, sklejamy i przykrywamy lnianą ściereczką.
  9. 9. Po pół godzinie pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
  10. 10. Kiedy pierogi wypłyną, gotujemy je jeszcze 3-4 minuty i odławiamy łyżką cedzakową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.686