Krajanka piernikowa z masą czekoladową i kawową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal = 0 kcal
Kawa  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krajanka piernikowa z masą czekoladową i kawową
  1. 1. Na patelni topimy 2dkg cukru. Dolewamy do nich 120ml wody i zagotowujemy.
  2. 2. Cukier wsypujemy do garnka, zalewamy karmelem, dodajemy miód i przyprawy. Wszystko łączymy, zagotowujemy i studzimy.
  3. 3. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy karmel, sodę, tłuszcz i jaja. Mieszamy.
  4. 4. Przekładamy na stolnicę i wyrabiamy. Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy mąkę.
  5. 5. Pozostawiamy ciasto na 30 minut.
  6. 6. Dzielimy ciasto na 4 części, każdą z nich wkładamy do formy i oddzielnie pieczemy.
  7. 7. Gotowe placki przekładamy masą czekoladową.
  8. 8. Przygotowujemy masę czekoladową: masło, 3 żółtka i cukier ubijamy. Masę mieszamy z rozgrzaną czekoladą, wanilią i kawą. Wszystkie te składniki dokładnie ucieramy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka kakao kawa mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.18