Krajanka piernikowa z masą czekoladową i kawową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal = 0 kcal
Kawa  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krajanka piernikowa z masą czekoladową i kawową
  1. 1. Na patelni topimy 2dkg cukru. Dolewamy do nich 120ml wody i zagotowujemy.
  2. 2. Cukier wsypujemy do garnka, zalewamy karmelem, dodajemy miód i przyprawy. Wszystko łączymy, zagotowujemy i studzimy.
  3. 3. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy karmel, sodę, tłuszcz i jaja. Mieszamy.
  4. 4. Przekładamy na stolnicę i wyrabiamy. Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy mąkę.
  5. 5. Pozostawiamy ciasto na 30 minut.
  6. 6. Dzielimy ciasto na 4 części, każdą z nich wkładamy do formy i oddzielnie pieczemy.
  7. 7. Gotowe placki przekładamy masą czekoladową.
  8. 8. Przygotowujemy masę czekoladową: masło, 3 żółtka i cukier ubijamy. Masę mieszamy z rozgrzaną czekoladą, wanilią i kawą. Wszystkie te składniki dokładnie ucieramy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka kakao kawa mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.769