Seler na gorąco

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Ser topiony  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Seler na gorąco
  1. 1. Selera kroimy na kawałki.
  2. 2. W rondelku roztapiamy masło i wrzucamy pokrojonego selera.
  3. 3. Warzywo dusimy pod przykryciem około 10 min, po czym wlewamy szklankę rosołu i gotujemy dalej przez 15 min.
  4. 4. Dwa trójkąciki serka topionego kroimy na małe kawałki i dodajemy śmietanę, a następnie mieszamy na jednolitą masę.
  5. 5. Przygotowaną masę wlewamy do selera, doprawiamy solą i pieprzem.
  6. 6. Gotujemy razem do momentu, aż kawałki selera będą miękkie.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
MAGNEZ W TABLETKACH jest NAJLEPSZY ! Nie drogi ! I skuteczny !
banan ? czekolada najbardziej mi odpowiada a ile nawet kalorii jest w niej dlatego NIE nie ...
Nigdy nie doceniałem tego napoju. Jest w porównaniu z innymi napojami gazowanymi wyjątkowo ...
Nazywają się familijne a zawierają tłuszcz utwardzony ,który powoduje: znacznie ...
słyszałam, że grapefruit jest owocem dla odchudzających, się ale tak na dobrą sprawę każdy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.232