Ciabatta z serem feta i warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sałata głowiasta  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Ser Feta  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sos aioli z suszonymi pomidorami  g  x   kcal =  kcal
Ciabatta  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciabatta z serem feta i warzywami
  1. 1. Ocet mieszamy z oliwą, solą i pieprzem.
  2. 2. Cukinię myjemy i kroimy w plasterki, po czym skrapiamy ją octem z oliwą.
  3. 3. Liście sałaty myjemy i osuszamy.
  4. 4. Umyty pomidor kroimy na 8 plasterków.
  5. 5. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w talarki.
  6. 6. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, podsmażamy na nim cebulę.
  7. 7. Ser feta kroimy najpierw na plasterki, a potem jeszcze na pół.
  8. 8. Kawałki sera dwukrotnie maczamy w roztrzepanym jaju, a następnie w bułce tartej.
  9. 9. Pozostałą część masła rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim ser.
  10. 10. Ciabatty kroimy wzdłuż na pół i pieczemy je w piekarniku, w temperaturze 180°C przez 15 minut.
  11. 11. Dolne połówki bułek smarujemy sosem aioli, kładziemy na nich liście sałaty, cukinię i ser.
  12. 12. Ponownie smarujemy całość sosem aioli, a na wierzchu kładziemy po 2 plastry pomidora i kilka krążków cebuli.
  13. 13. Całość przykrywamy górnymi połówkami ciabatt.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660741 metformin 850 mg buy elocon ointment
wh0cd366835 motrin 800 Lasix No Prescription
wh0cd293359 lipitor online LISINOPRIL 5 MG cheap prednisone online
wh0cd513795 azithromycin zyprexa 2.5 mg phenergan explained here atenolol
wh0cd219890 seroquel kytril erythromycin over the counter zovirax cream
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.932