Ciabatta z serem feta i warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sałata głowiasta  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Ser Feta  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sos aioli z suszonymi pomidorami  g  x   kcal =  kcal
Ciabatta  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciabatta z serem feta i warzywami
  1. 1. Ocet mieszamy z oliwą, solą i pieprzem.
  2. 2. Cukinię myjemy i kroimy w plasterki, po czym skrapiamy ją octem z oliwą.
  3. 3. Liście sałaty myjemy i osuszamy.
  4. 4. Umyty pomidor kroimy na 8 plasterków.
  5. 5. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w talarki.
  6. 6. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, podsmażamy na nim cebulę.
  7. 7. Ser feta kroimy najpierw na plasterki, a potem jeszcze na pół.
  8. 8. Kawałki sera dwukrotnie maczamy w roztrzepanym jaju, a następnie w bułce tartej.
  9. 9. Pozostałą część masła rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim ser.
  10. 10. Ciabatty kroimy wzdłuż na pół i pieczemy je w piekarniku, w temperaturze 180°C przez 15 minut.
  11. 11. Dolne połówki bułek smarujemy sosem aioli, kładziemy na nich liście sałaty, cukinię i ser.
  12. 12. Ponownie smarujemy całość sosem aioli, a na wierzchu kładziemy po 2 plastry pomidora i kilka krążków cebuli.
  13. 13. Całość przykrywamy górnymi połówkami ciabatt.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
wh0cd717195 trazodone tablets Buy Propecia
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.469