Tofu burger

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Tofu twarde  g  x  kcal = 0 kcal
Ananas w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Fasola Mung kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Sałata lodowa  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sos chilli  g  x   kcal =  kcal
Mus z tamaryndowca  g  x   kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tofu burger
  1. 1. Do sosu sojowego dodajemy dwie łyżeczki oleju, sok z cytryny i przyprawy.
  2. 2. Tofu kroimy na 4 plasterki i wkładamy do przygotowanej marynaty na około 30 minut.
  3. 3. Dymkę obieramy, płuczemy i kroimy w talarki.
  4. 4. Ananasa odsączamy i kroimy w drobną kostkę.
  5. 5. Kiełki fasoli myjemy i osączamy.
  6. 6. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy na plasterki.
  7. 7. Liście sałaty myjemy i osuszamy.
  8. 8. Tofu wyjmujemy z zalewy i smażymy na rozgrzanym oleju, po około 8 minut z każdej strony.
  9. 9. Bułki kroimy na pół, po czym na każdej dolnej połówce kładziemy po 2 liście sałaty, tofu, paprykę oraz kiełki.
  10. 10. Gotujemy mus tamaryndowca z sosem chili i 100 ml wody.
  11. 11. Dodajemy do sosu ananasa oraz dymkę i całość zagotowujemy.
  12. 12. Sosem polewamy bułkę z dodatkami, po czym nakrywamy ją górnymi połówkami bułek.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia tajska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.801