Tofu burger

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Tofu twarde  g  x  kcal = 0 kcal
Ananas w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Fasola Mung kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Sałata lodowa  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sos chilli  g  x   kcal =  kcal
Mus z tamaryndowca  g  x   kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tofu burger
  1. 1. Do sosu sojowego dodajemy dwie łyżeczki oleju, sok z cytryny i przyprawy.
  2. 2. Tofu kroimy na 4 plasterki i wkładamy do przygotowanej marynaty na około 30 minut.
  3. 3. Dymkę obieramy, płuczemy i kroimy w talarki.
  4. 4. Ananasa odsączamy i kroimy w drobną kostkę.
  5. 5. Kiełki fasoli myjemy i osączamy.
  6. 6. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy na plasterki.
  7. 7. Liście sałaty myjemy i osuszamy.
  8. 8. Tofu wyjmujemy z zalewy i smażymy na rozgrzanym oleju, po około 8 minut z każdej strony.
  9. 9. Bułki kroimy na pół, po czym na każdej dolnej połówce kładziemy po 2 liście sałaty, tofu, paprykę oraz kiełki.
  10. 10. Gotujemy mus tamaryndowca z sosem chili i 100 ml wody.
  11. 11. Dodajemy do sosu ananasa oraz dymkę i całość zagotowujemy.
  12. 12. Sosem polewamy bułkę z dodatkami, po czym nakrywamy ją górnymi połówkami bułek.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia tajska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.749