Pierogi z ciasta francuskiego z farszem rybnym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Sola filet  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z ciasta francuskiego z farszem rybnym
  1. 1. Przygotowujemy ciasto francuskie.
  2. 2. Filety rybne skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solą, papryką ostrą oraz pieprzem.
  3. 3. Owijamy rybę folią i wkładamy na 60 minut do lodówki.
  4. 4. Gotujemy wywar jarzynowy, wkładamy do niego rybę. Gotujemy ją przez około 10 minut i wykładamy na talerz.
  5. 5. Paprykę chilli kroimy w drobne piórka. Na patelni roztapiamy masło i smażymy na nim pokrojone papryczki.
  6. 6. Do posiekanej ryby dodajemy rozmącone jaja kurze, posiekany tymianek, podsmażona paprykę. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy.
  7. 7. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki. Na każdym z nich kładziemy farsz, a brzegi zlepiamy.
  8. 8. Pierogi układamy na pokrytej papierem do pieczenia blasze.
  9. 9. Każdy smarujemy jajkiem i nakłuwamy. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 220°C.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe ryby
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.321