Pierożki z tuńczykiem i groszkiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Nasiona słonecznika  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Tuńczyk  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierożki z tuńczykiem i groszkiem
  1. 1. Posiekaną cebulę i roztarty czosnek smażymy z trzema łyżkami tłuszczu, tak, aby się zrumieniły.
  2. 2. Następnie dodajemy do nich odsączonego tuńczyka.
  3. 3. Wszystko mieszamy do momentu, aż powstanie jednolita masa.
  4. 4. Później dodajemy ugotowane, posiekane jajko, groszek, natkę i słonecznik, dokładnie mieszamy.
  5. 5. Doprawiamy solą i pieprzem.
  6. 6. Ciasto na pierogi wałkujemy, wycinamy z niego krążki, najlepiej o średnicy otworu szklanki.
  7. 7. Na krążki nakładamy farsz i sklejamy.
  8. 8. Tak przygotowane wrzucamy do wrzącej i osolonej wody. Ugotowane pierogi wykładamy na blaszkę.
  9. 9. Następnie smarujemy je roztrzepanym z łyżką oleju żółtkiem.
  10. 10. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku, aż zarumienią się.
  11. 11. Pierogi najlepiej smakują z grzybowym bądź szczypiorkowym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.22