Pudding egzotyczny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mango  g  x  kcal =  kcal
Mleczko kokosowe niesłodzone  g  x   kcal =  kcal
Sok pomarańczowy  g  x   kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal = 0 kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pudding egzotyczny
  1. 1. Myjemy skorupkę jaja.
  2. 2. Oddzielamy żółtko od białka.
  3. 3. Z białka ubijamy sztywną pianę.
  4. 4. Do żółtka dodajemy 4 łyżki mleczka kokosowego.
  5. 5. Do soku pomarańczowego dodajemy resztę mleczka kokosowego i zagotowujemy.
  6. 6. Dodajemy 4 łyżki cukru, skórkę z cytryny, cynamon i kaszę. Dokładnie mieszamy i gotujemy przez 5 minut.
  7. 7. Garnek zdejmujemy z ognia. Dodajemy żółtko.
  8. 8. Odstawiamy na 10 minut.
  9. 9. Dodajemy pianę z białka i delikatnie mieszamy pudding.
  10. 10. Mango myjemy, obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki.
  11. 11. Dodajemy do niego pozostałą część cukru oraz 4 łyżki wody.
  12. 12. Dusimy pod przykryciem, na średnim ogniu.
  13. 13. Po 5 minutach odstawiamy z ognia i miksujemy.
  14. 14. Powstałym musem dekorujemy pudding.
  15. 15. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
  16. 16. Deser możemy podawać na zimno lub na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: kasza owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.49