Pudding egzotyczny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mango  g  x  kcal =  kcal
Mleczko kokosowe niesłodzone  g  x   kcal =  kcal
Sok pomarańczowy  g  x   kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal = 0 kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pudding egzotyczny
  1. 1. Myjemy skorupkę jaja.
  2. 2. Oddzielamy żółtko od białka.
  3. 3. Z białka ubijamy sztywną pianę.
  4. 4. Do żółtka dodajemy 4 łyżki mleczka kokosowego.
  5. 5. Do soku pomarańczowego dodajemy resztę mleczka kokosowego i zagotowujemy.
  6. 6. Dodajemy 4 łyżki cukru, skórkę z cytryny, cynamon i kaszę. Dokładnie mieszamy i gotujemy przez 5 minut.
  7. 7. Garnek zdejmujemy z ognia. Dodajemy żółtko.
  8. 8. Odstawiamy na 10 minut.
  9. 9. Dodajemy pianę z białka i delikatnie mieszamy pudding.
  10. 10. Mango myjemy, obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki.
  11. 11. Dodajemy do niego pozostałą część cukru oraz 4 łyżki wody.
  12. 12. Dusimy pod przykryciem, na średnim ogniu.
  13. 13. Po 5 minutach odstawiamy z ognia i miksujemy.
  14. 14. Powstałym musem dekorujemy pudding.
  15. 15. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
  16. 16. Deser możemy podawać na zimno lub na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: kasza owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.024