Pierogi z soczewicą na słodko

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Soczewica  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ananas w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Orzech nerkowca  g  x  kcal = 0 kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z soczewicą na słodko
  1. 1. Soczewicę moczymy w wodzie.
  2. 2. Posiekane masło łączymy z mąką, curry, wodą i częścią soli.
  3. 3. Zagniatamy ciasto i wkładamy na około 45 minut do lodówki.
  4. 4. Soczewicę zalewamy świeżą wodą i gotujemy.
  5. 5. Do ugotowanej i ostudzonej soczewicy dodajemy drobno pokrojone plastry ananasa i posiekaną papryczkę chili.
  6. 6. Dodajemy śmietanę, 3 żółtka i sól. Całość mieszamy.
  7. 7. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, a następnie kroimy na kwadraty o wymiarach 10cm na 10cm.
  8. 8. Na każdy kawałek ciasta kładziemy farsz i zlepiamy brzegi.
  9. 9. Pierogi układamy na blasze.
  10. 10. Posiekane orzechy mieszamy z jajem i wodą.
  11. 11. Powstałą mieszaniną smarujemy pierogi.
  12. 12. Pierogi pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190°C, przez 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.865