Pierogi z soczewicą na słodko

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Soczewica  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ananas w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Orzech nerkowca  g  x  kcal = 0 kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z soczewicą na słodko
  1. 1. Soczewicę moczymy w wodzie.
  2. 2. Posiekane masło łączymy z mąką, curry, wodą i częścią soli.
  3. 3. Zagniatamy ciasto i wkładamy na około 45 minut do lodówki.
  4. 4. Soczewicę zalewamy świeżą wodą i gotujemy.
  5. 5. Do ugotowanej i ostudzonej soczewicy dodajemy drobno pokrojone plastry ananasa i posiekaną papryczkę chili.
  6. 6. Dodajemy śmietanę, 3 żółtka i sól. Całość mieszamy.
  7. 7. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, a następnie kroimy na kwadraty o wymiarach 10cm na 10cm.
  8. 8. Na każdy kawałek ciasta kładziemy farsz i zlepiamy brzegi.
  9. 9. Pierogi układamy na blasze.
  10. 10. Posiekane orzechy mieszamy z jajem i wodą.
  11. 11. Powstałą mieszaniną smarujemy pierogi.
  12. 12. Pierogi pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190°C, przez 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.096