Bliny zapiekane

Bliny zapiekane
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka gryczana  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bliny zapiekane
  1. 1. Mieszamy drożdże z połową szklanki mleka i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia.
    Mieszamy drożdże z połową szklanki mleka i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia.
  2. 2. Do garnka wlewamy szklankę mleka i zagotowujemy.
  3. 3. W misce, wrzącym mlekiem zaparzamy mąkę gryczaną, cały czas dokładnie mieszając.
  4. 4. Odstawiamy mąkę z mlekiem na 30 minut do ostygnięcia.
  5. 5. Dodajemy jaja, rozczyn drożdżowy, mąkę pszenną i sól.
  6. 6. Ubijamy ciasto łyżką, dodając jednocześnie pozostałe ciepłe mleko, aż masa uzyska konsystencję śmietany.
  7. 7. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.
  8. 8. Rozgrzewamy na patelni masło, smażymy bliny z obu stron, po czym wstawiamy je do nagrzanego do 200ºC piekarnika na 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.207