Bliny zapiekane

Bliny zapiekane
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka gryczana  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bliny zapiekane
  1. 1. Mieszamy drożdże z połową szklanki mleka i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia.
    Mieszamy drożdże z połową szklanki mleka i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia.
  2. 2. Do garnka wlewamy szklankę mleka i zagotowujemy.
  3. 3. W misce, wrzącym mlekiem zaparzamy mąkę gryczaną, cały czas dokładnie mieszając.
  4. 4. Odstawiamy mąkę z mlekiem na 30 minut do ostygnięcia.
  5. 5. Dodajemy jaja, rozczyn drożdżowy, mąkę pszenną i sól.
  6. 6. Ubijamy ciasto łyżką, dodając jednocześnie pozostałe ciepłe mleko, aż masa uzyska konsystencję śmietany.
  7. 7. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.
  8. 8. Rozgrzewamy na patelni masło, smażymy bliny z obu stron, po czym wstawiamy je do nagrzanego do 200ºC piekarnika na 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.031