Caldo Gallego

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Fasola biała  g  x  kcal =  kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Golonka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Rzepa  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Caldo Gallego
  1. 1. Wsyp fasolę do garnka, zalej wodą i gotuj około 5 minut. Zdejmij z ognia i pozostaw w wodzie na noc.
  2. 2. Odsącz fasolę i wsyp do garna z 3 litrami wody.
  3. 3. Dodaj pokrojone w kostkę mięso, pokrojoną paprykę i cebulę.
  4. 4. Dodaj 1 łyżeczkę soli.
  5. 5. Przykryj garnek i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i duś przez 1 1/2 godziny.
  6. 6. Pokrój kiełbasę w plastry a ziemniaki i rzepę obierz i pokrój w kostkę.
  7. 7. Do garnka wrzuć kiełbasę, ziemniaki i rzepę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 30 minut.
  8. 8. Przypraw solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Duszenie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.716